terug naar » wonderbaarlijk

The book of memories

The book of memories The book of memories

Aanvullende informatie

 • Formaat:

  h 120 cm

 • Prijs:

  € 950

 • Materiaal:

  perspex met diverse voorwerpen

Bijdrage aan de KunstVaarRoute 'De schoonheid van het verschil'.
In samenwerking met Alejandra Slutzky

'Vensters' van perspex als een afspiegeling van de vensters in het pakhuis van Dille & Kamille waar het kunstwerk hing, als een soort gedeeld familie-album van Alejandra en mij.

Unieke herinneringen van twee vrouwen met een totaal verschillende achtergrond en familie: Russisch-Joodse emigranten die via de VS naar Argentinië en tenslotte weer naar Nederland moesten vluchten naast een rasechte Amersfoortse waarvan de familie al generaties lang in Nederland woont, maar die wel via vaderszijde Duitse en via moederszijde Engelse wortels heeft. De schoonheid van het verschil ja, maar de overeenkomsten bleken minstens zo groot. Kennelijk bindt ons mensen veel meer dan we vaak denken.

Zoals Alejandra de 'vensters' omschrijft: “Onze herinneringen ingesloten in de vensters zijn een deel van ons, elk afzonderlijk al waardevol, maar samen laten ze zien wie we zijn, waar we vandaan komen, waar we liefde voor koesteren, waar we waarde aan hechten. Al die herinneringen samen zijn onze oorsprong, onze bagage en deel van onze toekomst.”

Uniek maar toch universeel dus.

Zes boogvensters van kunststof, vier met een fotocollage en 2 met een gedicht van Alejandra Slutzky, omringd door blauwe lampjes.

 • Vensters van AdrianaVensters van Adriana
 • Tekstvensters met een gedicht van Alejandra SlutzkyTekstvensters met een gedicht van Alejandra Slutzky
facebook googleplus linkedin rss twitter youtube