terug naar Exposities

Ode aan de natuur

Homo Ludens Homo Ludens

5 september t/m 25 oktober 2020

De vierde editie van de thema tentoonstelling ‘Ode aan de Natuur.’ Aan deze tentoonstelling doen 47 keramisten uit Nederland en België mee, die allemaal werk hebben gemaakt rondom dit thema.

Van mij staan er twee mensfiguren die hun handen naar elkaar uitstrekken, op een sokkel met de tekst: ‘Het landschap van mijn jeugd wordt leger, alles blijkt brozer dan gedacht.’ Mijn werk is no 8 in de catalogus en staat links op de hoek, bij de eerste kruising van het hoofdpad, in het groen.

De keramiekroute loopt door een deel van het uitgestrekte arboretum. Het werk is opgesteld tussen, in en onder bomen, in hoog en laag gras, langs de heidetuin en bij of in het water. Er is klein, intiem werk te zien, maar ook grotere installaties.

Het Nationaal Bomenmuseum/Von Gimborn Arboretum (27 hectare) herbergt de grootste collectie exotische bomen in Nederland. Het is ’n schitterende locatie voor buitenkeramiek. Er is klein, intiem werk te zien, maar ook grote(re) installaties. Download de flyer voor meer informatie.

Een catalogus met routekaart is voor € 4,00 verkrijgbaar bij de keramist. De toegang is € 6,50 , kinderen t/m 15 jaar en donateurs van ’t Arboretum gratis.

Kijk ook op de site van Ode aan de natuur | Von Gimborn Arboretum

Download bijlage:

Aanvullende informatie

 • Open: dagelijks van 8:00-19:00
 • Te zien van: 5 september t/m 25 oktober 2020
 • Adres:

  Nationaal Bomenmuseum/Von Gimborn Arboretum
  Velperengh 13
  3941 BZ Doorn

  Van 11:00 tot 17:00 is een keramist aanwezig om uitleg te geven over het geëxposeerde werk.

facebook googleplus linkedin