terug naar Exposities

Ode aan de natuur

Homo Ludens Homo Ludens

22 april t/m 3 juni 2018

Veertig keramiekkunstenaars van de Nederlandse Vakgroep Keramisten presenteren hun werken met het arboretum als decor. De eerste publieksdag van de expositie ‘Ode aan de Natuur’ is op zondag 22 april met om 14.00 een gezamenlijke rondleiding met een gids vanuit de kunstenaars en een gids vanuit het Bomenmuseum. Later in het seizoen zijn er nog twee gezamenlijke rondleidingen: op 21 mei om 14.30 en op 3 juni om 13.30.

De Nederlandse Vakgroep Keramisten en het Von Gimborn Arboretum organiseren deze thematentoonstelling om het vakkundige werk van de keramisten en het prachtige bomenpark in Doorn te promoten bij een breed publiek. Er zullen vijftig keramische werken te zien zijn tussen en aan de bomen en langs idyllische waterpartijen. De keramiekkunstenaars hebben de werken speciaal voor deze expositie gemaakt en zij hebben zich daarbij laten inspireren door de natuur in het arboretum.

Het Arboretum (27 hectare) herbergt de grootste collectie exotische bomen in Nederland. Het is ’n schitterende locatie voor buitenkeramiek. Er is klein, intiem werk te zien, maar ook grote(re) installaties. Download de flyer voor meer informatie.

Een catalogus met routekaart is voor € 3,00 verkrijgbaar bij de ingang. De toegang is € 5,- , kinderen tot 12 jaar en donateurs van ’t Arboretum gratis.

Kijk ook op de site van Ode aan de natuur | Von Gimborn Arboretum

Download bijlage:

Aanvullende informatie

 • Opening: zondag 22 april, 14:00
 • Open: dagelijks van 9:00-19:00
 • Te zien van: 22 april t/m 3 juni 2018
 • Adres:

  Von Gimborn Arboretum
  Velperengh 13
  3941 BZ Doorn

  Van 11:00 tot 17:00 is een keramist aanwezig om uitleg te geven over het geëxposeerde werk.

facebook googleplus linkedin