23 juni t/m 31 juli 2022

Het laatste doek waar Piet Mondriaan in New York aan werkte is nu bekend als Victory Boogie Woogie. In dit werk wilde Mondriaan het ritme van Amerika en de metropool New York uitdrukken. 19 Beeldend kunstenaars werken het thema Boogie Woogie op hun eigen wijze uit in uiteenlopende disciplines. Het resultaat is tijdens het 150e geboortejaar van Piet Mondriaan te zien in Galerie de Ploegh.

mei t/m september 2022

De Kunstvaarroute is een grote tweejaarlijkse buitententoonstelling in en om de middeleeuwse grachten van Amersfoort. Dit jaar een speciale editie georganiseerd door Waterlijn Rondvaarten vanwege hun 25-jarig bestaan. Het thema is 'Droom van Zilver'.

5 t/m 30 maart 2022

Thema-expositie Gaia staat in het teken van Internationale Vrouwendag 2022.

2 december 2021 t/m 2 januari 2022

Kunst inspireert tot nieuwe kunst. De deelnemers van de expositie Voorbeeld - Nabeeld hebben zich allemaal laten leiden door hun favoriete kunstwerk of kunstenaar om te komen tot nieuwe beelden. In de galerie zie je de originele werken naast de vertaling daarvan door deelnemers.

14 en 15 augustus 2021

U kunt genieten van keramiek tentoongesteld op mooie locaties in Dokkum, Bornwird en Raard. De keramiek is gemaakt door ruim 20 keramisten uit Nederland en Belgie. U kunt er langs fietsen of wandelen, bij elkaar ongeveer 15 km. Alle lokaties zijn ook bereikbaar met de auto.

29 juli t/m 15 augustus 2021

Tijdens de laatste twee ballotagerondes in oktober 2020 en april 2021 heeft LKG de Ploegh veel nieuwe aanmeldingen ontvangen. Na een zorgvuldige afweging van de ballotagecommissie zijn 23 kunstenaars toegelaten tot de vereniging. Een aantal van hen hebben al deelgenomen aan eerdere exposities, maar we stellen hen graag nog eens voor, tijdens de expositie ‘Nieuwe leden’.

22 april t/m 23 mei 2021

Vorig jaar was het 75 jaar geleden dat we bevrijd zijn. Wat betekent vrijheid nu? In deze expositie verbeeldt iedere kunstenaar zijn of haar eigen keerzijde: oorlog en onderdrukking, vluchtelingen, innerlijke vrijheid en onvrijheid, leven in een wereld waarin je overal gevolgd kunt worden. Wat hebben we ervan geleerd? Het wordt mooi samengevat in de volgende quote: ‘Op pad in grote vrijheid, kom ik mijzelf met enige regelmaat tegen.’

12 juni t/m 15 juli 2021

Groepsexpositie De Vrouw als Muze. Acht vrouwelijke kunstenaars tonen werk in uiteenlopende technieken.

14 maart t/m 30 mei 2021

Coda Museum organiseert in samenwerking met de NVK de Keramiek Triënnale 2021. 48 Kunstenaars presenteren hun werk. Ik behoor helaas niet tot de geselecteerden, maar werk van mij is wel te zien in de vitrines.

1 t/m 25 juli 2021

‘De mens is alleen datgene wat hij van zichzelf maakt.’ (Jean-Paul Sartre)

Wie of wat is de mens? Ga er maar aan staan: een filosofische dwaas? Een onderdeel van de natuur? Of de koning/koningin van al het leven op aarde… 20 Ploeghkunstenaars bogen zich over deze complexe vragen en boorden hun levenservaring en artistiek vermogen aan om antwoord hierop te zoeken. Dit leidde tot uiterst gevarieerde kunstwerken in uiteenlopende technieken. Deze zijn bijeengebracht in de tentoonstelling ‘De Mens’. De kunstenaars nodigen de kijker uit tot (be)spiegelen, maar ook tot simpelweg genieten van mooie en goede kunst.

11 maart t/m 18 april 2021

LKG de Ploegh organiseert in 2021 voor de 38e keer de expositie Grafiek & Multiples. Alle deelnemende kunstenaars presenteren meerdere werken, maar bieden één werk aan tegen de speciale prijs van € 133,-. Je kunt deze aanbiedingen hier bekijken.De expositie is uitsluitend op reservering te bezoeken. Klik hier om te reserveren.

6 januari t/m 20 februari 2022

LKG de Ploegh organiseert in 2022 voor de 39e keer de expositie Grafiek & Multiples. Alle deelnemende kunstenaars presenteren meerdere werken, maar bieden één werk aan tegen de speciale prijs van € 133,-. De jaarlijkse expositie Grafiek & Multiples zal komend jaar vanaf 9 januari 2022 te zien zijn in de galerie.

juni 2021 t/m juni 2022

Nu creëren om morgen te leven…
De aarde lijdt in haar biosfeer
De aarde lijdt in haar klimaat
De aarde lijdt in haar omgeving
De aarde lijdt in haar zeeën, haar rivieren
De aarde lijdt in haar levende wezens
De aarde schreeuwt door de orkanen, de stormen, de oorzaken zijn bekend…!
LAAT ONS nu scheppers WORDEN van gedragsverandering.

Door de kunst, de wetenschap, de industrie, onze individuele handelswijzen.
Nu creëren om morgen te leven.

10 t/m 11 oktober 2020

Verkoopexpositie: een kunstwerk voor 100 Corona: 1 Coroon= € 1,11

Ik doe daar aan mee met een nachttorentje: 'Het was een donkere, donkere nacht'.

3 t/m 4 oktober 2020

Verkoopexpositie: een kunstwerk voor 100 Corona: 1 Coroon= € 1,11

Ik doe daar aan mee met een nachttorentje: 'Het was een donkere, donkere nacht'.

5 september t/m 25 oktober 2020

De vierde editie van de thema tentoonstelling ‘Ode aan de Natuur.’ Aan deze tentoonstelling doen 47 keramisten uit Nederland en België mee, die allemaal werk hebben gemaakt rondom dit thema.

Van mij staan er twee mensfiguren die hun handen naar elkaar uitstrekken, op een sokkel met de tekst: ‘Het landschap van mijn jeugd wordt leger, alles blijkt brozer dan gedacht.’ Mijn werk is no 8 in de catalogus en staat links op de hoek, bij de eerste kruising van het hoofdpad, in het groen.

17 juli t/m 15 augustus 2020

Duo-expositie met Olga Lohle, schilderijen en aquarellen. Op afspraak te bezoeken met maximaal 3 personen tegelijkertijd.

7 maart t/m 15 juni 2020

Groepsexpositie rond internationale vrouwendag. Vanwege de coronamaatregelen in elk geval tot 15 juni verlengd, op afspraak te bezoeken met maximaal 3 personen tegelijkertijd.

juni 2019 t/m juni 2021

Het Centrum voor Fantastische Kunst, gecreëerd in mei 2000, is een regionaal artistiek evenement met een steeds groeiende bekendheid in Europa. Voor de 20ste keer een tentoonstelling van beelden, schilderkunst, installaties en foto's.

30 november en 1 december 2019

Grote NVK Indoor Keramiekmarkt waarmee de Nederlandse Vakgroep Keramisten haar 45 jarig jubileum viert.

Pagina 1 van 3